Coach sessie

coach sessie


Lees het verslag van de coach sessie hier

Tijdens de coach sessie krijgen studenten de mogelijkheid om vragen te stellen en hun (voorlopig) ontwerp te presenteren. In 5 rondes van ongeveer een half uur kunnen de studenten rondom verschillende thema’s advies kunnen vragen. De thema’s zijn opgedeeld in product-, service-, business- en circulair ontwerpen. Op basis van de eerste fase creëren de studenten een ontwerpvisie of een of meerdere verschillende ontwerprichtingen voor het ontwerpen van mogelijke oplossingen. De feedback van de coaches kan gebruikt worden om dit verder te verbeteren.

Datum

Vrijdag 23 september van 14:00 tot 17:00 uur.

Locatie

Utrecht, Restaurant Luc in de ‘Private Room

Programma

14:00    Introductie

14:15     Eerste rondes

15:15     Pauze

15:30     Tweede rondes

16:30    Wrap-up

16:45    Borrel

Coaches

Gekozen op grond van hun ervaring en kennis over circulair ontwerpen, zullen de coaches de studenten feedback op het werk van de studenten tijdens de coach sessie. Elk coach zal op basis van zijn eigen expertise extra aandacht geven aan een bepaald aspect zoals product design, service design en business design.


siem-haffmans Product Design

Siem Haffmans (Partners for Innovation)

Siem heeft ruim 20 jaar ervaring als duurzaam industrieel ontwerper. Daarnaast heeft hij gewerkt als onderzoeker bij TNO en als (gast)docent op de Gerrit Rietveld Academie, TU Delft en het Nederlands Verpakkingscentrum. Hij is tevens oprichter van Ragbag, merk voor gerecyclede modeaccessoires uit de sloppenwijken van Delhi.

gaspard-bos   Product Design

Gaspard Bos (New State of Matter)

Gaspard Bos is ondernemer en mede-oprichter van ontwerpbureau Better Future Factory en het Perpetual Plastic Project. Met zijn onderneming New State of Matter ontwikkelt hij o.a. een ‘digital fabrication repair en upgrade service voor bedrijven’ en ‘van plastic flessen textiel voor meubels gemaakt door weefsters in de sloppenwijken van Peru’.


marcfonteijn Service Design

Marc Fonteijn (31Volts)

Mede-oprichter van 31Volts en host van de service design show.

thijskremers_web   Service Design

Thijs Kremers (Innovatiestudio Moorgen)

Thijs Kremers is werkzaam bij Innovatiestudio Moorgen als Creative Director. Innovatiestudio Moorgen is gespecialiseerd in het ontwikkelen van interventies gericht op gedragsverandering. Thijs is afgestudeerd Mechanical Engineer, maar richtte zich tijdens zijn studie al meer op service design, product ontwerp en branding. Als ondernemer vindt hij het belangrijk om waarde te creëren door het ontwerpproces toe te spitsen op de eindgebruiker. Begrijpen wat de latente behoefte is van de doelgroep is hierin essentieel; de vertaling van een idee naar de gewenste doelgroep is de kunst waar Thijs zich dan ook graag in verdiept.


?????????? Business Design

Jeroen Hinfelaar (Nuovalente)

“The best way to predict the future is to create it.”

Ervaren strategieadviseur, manager en ondernemer. Supporter van een circulaire economie. Mede-initiatiefnemer van het project CIRCO. Denkt macro, handelt micro. Inspireert bedrijven te ontwerpen en kick-start te geven aan circulair ondernemen. Werkt met ondernemers, directeuren en/of MT van middelgrote bedrijven. Business model innovator: adviseur, facilitator, change manager, new business starter. Ondersteunt start-ups.

sander-mulder Business Design

Sander Mulder (Design Innovation Group)

Sander heeft het vermogen om snel van perspectief te veranderen: van abstract naar concreet, van theorie naar de dagelijkse praktijk, van de belanghebbenden die beïnvloed zullen worden door de innovatie.

Sander is industrieel ontwerper, werkt als innovatie consultant in verschillende markten, en is docent en coach in het ontwerponderwijs.