Over

Met de Circular Design Challenge laten ontwerpstudenten de toekomst zien van consumentenproducten in een circulaire economie. De deelnemende studenten ontwerpen een concept op basis van een gekozen product waarbij een totaaloplossing wordt getoond van het product, de bijbehorende diensten en het nieuwe business model. Alle resultaten zullen via het online platform gedeeld worden om de groeiende gemeenschap te inspireren en informeren om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. De Challenge wordt gecoördineerd door CLICKNL | DESIGN (Ivo Salters).


circo

De Circular Design Challenge is onderdeel van CIRCO – creating business through circular design. CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. In CIRCO werken bedrijven en ontwerpers samen aan concrete circulaire business en delen ze nieuwe kennis en inspiratie in events en online via circulairondernemen.nl. CIRCO wordt georganiseerd door CLICKNL | DESIGN, Reversed Concepts, Partners for Innovation, Nuovalente en Circle Economy in samenwerking met Implement Circular Economy.
logobanner-01

CIRCO is onderdeel van Nederland Circulair!. Dit initiatief stimuleert mensen en organisaties om stappen te maken richting een circulaire economie. Doel is om bedrijven te helpen bij het opzetten van nieuwe business modellen om anders te produceren, consumeren, financieren en organiseren. Dit door het bieden van een netwerkplatform voor mensen en organisaties die de circulaire economie learnings, tools en best practises lucratief te maken. Nederland Circulair! wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.