Jury

Gekozen op grond van hun ervaring en kennis over circulair ontwerpen, zal deze jury de studenten selecteren die deelnemen aan de Circular Design Challenge. De jury zal de beste 10 concepten nomineren, waarvan de uiteindelijke resultaten gepitcht zullen worden tijdens CLICKNL DRIVE op de Dutch Design Week 2016. Gebaseerd op deze pitches kiest de jury het beste circulaire ontwerp. Elk jurylid zal op basis van hun eigen expertise extra aandacht geven aan een bepaald aspect tijdens de jurering.


Gerrit Gerrit Bruggeman (Business Design)

Mijn missie is om organisaties te begeleiden naar een duurzame en circulaire toekomst vanuit de Cradle to Cradle visie. Een visie die stelt ons allen om te leven in een wereld met gezonde, duurzame producten, schoon water en energie en sociale rechtvaardigheid. Ik denk dat we opnieuw met onszelf , elkaar en de wereld moeten verbinden om onze toekomst vorm te geven.

Als een board room advisor steun ik toonaangevende bedrijven in hun transformatie naar een duurzame toekomst, het aanpakken van de mentaliteit, leiderschap en cultuur en strategie om het momentum te creëren voor een gezamenlijke inspanning met de belangrijkste stakeholders voor het fundamenteel opnieuw uitvinden van producten, ingrediënten, processen, water, energie en sociale rechtvaardigheid.

In het werken voor organisaties met grote ambities in duurzaamheid, zoals de Cradle to Cradle-instituut, McDonough Braungart Design Chemistry ( MBDC), Koninklijke Auping, Van Houtum en vele anderen ervaar ik dat de overgang naar duurzaamheid leidt tot een grotere passie en trots, terwijl gelijk de “bottom-line” gestimuleerd kan worden. In het werken met mensen waarborg ik integriteit, eerlijkheid, authenticiteit en respect.

Als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Dutch Design Foundation  simuleert Gerrit o.a. de onderlinge wisselwerking tussen design en circulariteit.


marcel den hollander Marcel den Hollander (Product Design)

Marcel den Hollander is onderzoeker bij Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft aan het project “Producten that Last”. Dit project gaat over het vinden van een succesvolle business-modellen en ontwerpenstrategieën om waarde voor bedrijven en consumenten in een circulaire economie door duurzamere producten te creëren, terwijl het verbruik van hulpbronnen geminimaliseerd kan worden.


marcel Marcel Zwiers (Service Design)

Oprichter van 31Volts, het experienced service ontwerpbureau gevestigd in Nederland. Opgericht in 2007 zijn we begonnen als het eerste ontwerpbureau dat een ontwerpbenadering toepast om organisaties te helpen met hun service innovatieagenda.

De uitdagingen waar we aangaan, komen uit een breed scala aan opdrachtgevers. We werken momenteel met bedrijven in verzekeringen, reizen, infrastructuur en uitgeverijen. Het merendeel van de organisaties heeft duidelijke doelen, maar de uitdagingen zelf zijn vaak moeilijk om ​​grip op te krijgen. Dat is waar we ondersteuning in beiden. ‘Wat betekent […] voor jullie?’ is de vraag die je vaak zult horen als je samen werkt met 31 Volt.

In 2012-2013 ontwikkelde Marcel de eerste speciale Nederlandse Service Design Minor voor Bachelor studenten aan de Willem de Kooning Academie.

Als experiment besloot Marcel de rol van Minister van Design op zich te nemen. Een project dat hopelijk een beter inzicht in de waarde van design zal ontwikkelen.