Wat?

titelafbeelding

Het Product

Het eindconcept is een aansteker met gas, gewonnen uit biomassa. Dit gas zit in navul patronen die te koop zijn bij de lokale sigarenboer. Door de patronen is de aansteker gemakkelijk te hervullen en en kan men zelfs een extra navulpatroon bij zich dragen. Door patronen te gebruiken hoeft de consument niet te proberen een aansteker zelf te hervullen met een gasbus waar hoge druk op staat.

Het product is ontworpen met een zo lang mogelijk levensduur in gedachten. De verschillende onderdelen zijn van gerecycled aluminium of staal met de zondige rubber afsluitring. Het idee van het gebruik van metalen is zodat de aansteker dag in dag uit gebruikt kan worden en zo min mogelijk slijtage ondervind. Elk onderdeel kan apart verwijderd worden en vervangen mocht het toch zo ver komen dat er mankementen ontstaan. nummering

De onderdelen 

 1. Vonkwiel
 2. Gashendel
 3. Afsluitdop
 4. O-Ring Gas 1
 5. Gasjet
 6. Gasjet V eer
 7. O-Ring Gas 2
 8. Vonkwiel As
 9. Gashendel As
 10. Body
 11. Vonksteen
 12. Vonksteen Veer
 13. Vonksteen Schroef
 14. Lockveer
 15. Lockpal
 16. O-Ring Gaslock
 17. Gaslock Pin
 18. Gaslock Veer
 19. Gaslock Huls
 20. Gaslock Bal
 21. Patroonhuls
 22. Afsluithuls

aansteker9-2-copy

De Service

Omdat elk onderdeel vervangbaar is worden vervang onderdelen te koop aangeboden. Deze zijn klein en ligt en kunnen gemakkelijk over de post geleverd worden. Hierdoor is alleen een centrale opslag nodig als distributiepunt in plaats van bevoorrading van winkels.

De patronen is een ander verhaal. Deze zijn ontworpen om zo vaak mogelijk hervuld te worden. Deze patronen worden verkocht bij sigarenboeren. Als het gas in de patronen op is kunnen ze daar weer ingeleverd worden om vervolgens leeg opgestuurd te worden naar de hervullocatie. Op deze locatie worden de lege patronen hervuld met biogas en weer terug gebracht in het statiegeld systeem. 

aansteker12

kringloop

 

De Business

De gevulde patronen worden verkocht voor een lichtelijk hoge prijs (5-8 euro). Dit is om te voorkomen dat mensen ze weggooien en gelijk nieuwe aanschaffen. Lege patronen inwisselen voor volle moet veel goedkoper zijn (onder de 1 euro). Zo ontstaat er een statiegeld systeem waar de patronen een borgsom lijken te hebben.

De lege aansteker zonder patroon kan online besteld worden. De prijs zal hoger liggen dan een wegwerp aansteker maar niet boven de 30 euro. Een hoge verkoopprijs is minder erg als de navulpatronen erg goedkoop zijn.

Wat mensen aan het product bind is deels het duurzaamheidsverhaal en deels de aanschaf prijs. Milieu bewust consumeren is een groeiende trend en dit product haakt daar op in.

aansteker10-2-copy

Geef een reactie